1
استاد همکار مدرسه عالی قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیه خراسان
2
دانشپژوه کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث جامعة المصطفی العالمیه خراسان
چکیده
در این پژوهش ابتدا به تحلیل لفظ مقام با توجه موقعیت آن - مقام رب، مقام ابراهیم، مقام محمود و. . . - که در آیات قرآن آمده است، پرداخته و از آن میان معنای موقعیت، جایگاه، رتبه و شأن که در اصطلاحات اجتماعی هم همین معنا به ذهن تبادر میکند، مدنظر این پژوهش است. و سپس به خود حقیقت و ماهیت مقام و تحلیل آن ها با تکیه بر دو تفسیر ارزشمند- تفسیر المیزان از علامه سید محمدحسین طباطبایی و تفسیر القرآن الکریم از صدرالمتالهین شیرازی و دیگر اثار و آرای تفسیری ایشان- میپردازد. مانند مقام خلافت(جانشینی) خدا مقام رسالت و نبوت و امامت و ولایت و مقام هدایت و قضاوت که تجلی آن بیشتر در دنیا و دار تکلیف است و مقاماتی مخصوص جایگاه آخرت است مانند مقام شفاعت و مقامی که در هر دو دنیا وجود دارد و ان مقام ربوبی شامل هر دو دنیاست و هم مقام عبودیت و بندگی.
حسیننژاد محمدآبادی, حمید و اسحاق, محمد . (1401). بررسی آیات «مقام» در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان و تفسیر القرآن الکریم. اندیشه های قرآنی, 9(17), 23-50.
MLA
حسیننژاد محمدآبادی, حمید , و اسحاق, محمد . "بررسی آیات «مقام» در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان و تفسیر القرآن الکریم", اندیشه های قرآنی, 9, 17, 1401, 23-50.
HARVARD
حسیننژاد محمدآبادی, حمید, اسحاق, محمد. (1401). 'بررسی آیات «مقام» در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان و تفسیر القرآن الکریم', اندیشه های قرآنی, 9(17), pp. 23-50.
CHICAGO
حمید حسیننژاد محمدآبادی و محمد اسحاق, "بررسی آیات «مقام» در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان و تفسیر القرآن الکریم," اندیشه های قرآنی, 9 17 (1401): 23-50,
VANCOUVER
حسیننژاد محمدآبادی, حمید, اسحاق, محمد. بررسی آیات «مقام» در قرآن با تأکید بر تفسیر المیزان و تفسیر القرآن الکریم. اندیشه های قرآنی, 1401; 9(17): 23-50.